MID – Editia 2015

Marketing digital sau Promotii offline? Asta-i intrebarea.

Joi, 24 septembrie’15, la Stejarii Country Club în Bucureşti, s-a desfășurat cea de-a 7a ediție a conferinței Marketing in Direct. Împreună cu specialiștii și cei peste 200 participanți s-a dezbatut un subiect de mare interes, căutându-se răspunsul la întrebarea ”Marketing digital sau promoții offline?”.

Conferința MID l-a readus în fața participanților pe fondatorul agenției de publicitate Creative Orchestra din Londra, Chris Arnold: ”We are all motivated by a good deal but the real key is understanding the audience and consumer psychology. Interestingly, the most effective marketing discipline online is promotional marketing.” Printre invitați s-a numărat Alexandru Israil, cel care în 2007 l-a întâlnit pe Jay Conrad Levinson – părintele marketingului de gherilă. Avându-l ca mentor a colaborat la cartea „Guerilla Marketing Remix”, alături de Jeannie Levinson. „În România ultimilor 7 ani am întâlnit antreprenori care au înțeles importanța marketingului, au mizat pe el și au câștigat. Nu e imposibil să o faci, trebuie să ai mentalitatea corectă și… puțin curaj.” Ne-a fost alături și Laura Dragomir – Expert în comunicare și fondator Brainguys, care ne spune că „una dintre așteptările consumatorului este să îi spui o poveste pe care sa o creadă și să-şi dorească să fie parte din ea.” Subiectul acestei ediții s-a abordat și din perspectivă academică, așa că Alin Angheluță – Lect. Univ. dr. al Dept. de Marketing ASE București l-a îndreptat în direcția conceptelor teoretice: „Promovare online vs. offline e o întrebare capcană. Pentru a avea succes pe termen lung este necesară construirea și dezvoltarea brandurilor, iar asta presupune, de obicei, o comunicare integrată de marketing.” Prezenți au fost și urmatorii: Marius Buiculescu – Managing Director Atip Design, care a susținut promoțiile offline: ”În ultimii 22 de ani de antreprenoriat am adunat feedback-uri relevante pentru a fi expuse. Zilnic pun în practică ceva creativ pentru a rezulta un produs tangibil. Când nimeresc și un asociator de brand confirmat, mă simt împlinit.”; Mugur Pătrașcu – Owner iLeo, care consideră că ”Digitalul este ca electricitatea. Este oriunde și tot ce trebuie să faci este să inventezi moduri noi de a o folosi.” și Radu Cauc – Parteners & Affliates National Manager Sodexo România. Constantin Ferseta – General Manager Kuantero a prezentat „10 învățăminte faine din online” iar Ștefan Iarca – Country Head POSSIBLE a dat prioritate conținutului de calitate: ”Conținutul este în continuare Regele și trebuie să îl plasăm în contextul potrivit. Tehnologia poate ține consumatorul în priză și cu zâmbetul pe buze atât online, cât și offline.” Din perspectiva creativilor a vorbit Vasile Alboiu – Chief Creative Officer Lowe Group care este de părere că ”uneori e bine să ne jucăm cu seriozitatea lumii care ne înconjoară. Cine știe?! Poate înțelegem mai mult.”, în timp ce Raluca Dinu – Media&Advocacy Officer UNICEF a susținut că schimbările sustenabile nu au neapărat nevoie de bugete impresionante: ”Poți să faci bine și să aduci valoare adăugată mobilizând angajații, clienții și partenerii pentru că toți își doresc să contribuie și să beneficiază de bunăstarea comunității din care fac parte.”

Mihai Năsăudean – General Manager Good Afternoon, a încheiat ediția de anul acesta analizând rezultatele din anii anteriori pentru a îmbunătăți viitorul plan de marketing: „Ne pregătim pentru 2016. Analizăm rapoarte și încercăm să dăm sens cifrelor pe care multiplele platforme de publicitate digitală sau tradițională, mai mult sau mai puțin programatică, ni le oferă.” Evenimentul a fost moderat de Mihaela Tatu – trainer acreditat ANC, alăturându-se pentru al doilea an consecutiv conferințelor MID: ”Trăind experiența Marketing in Direct de anul trecut, interesul meu față de acest eveniment de networking și informare în acest domeniu, a crescut. Și asta pentru faptul că este o arie a dezvoltării societății în continuă mișcare şi evoluție. În contextul actual întrebări ca sunt firești.”

Galerie video

Galerie foto