Testimoniale MID – Editia X

Dragos Smeu  (General Manager și Trainer la Mavericks)

“Am ajuns în viitor. Am ajuns într-o perioadă în care colegii noștri de birou sunt software-uri și alte motoare de căutare care ne ajută să ne creștem productivitatea cu x10 față de acum 20 de ani. Multe procese se simplifică, multe joburi dispar, dar și mai multe specializări și nevoie de specialiști apar în piața muncii. În tot acest taifun tehnologic suntem și noi, specialiștii în marketing online care trebuie să facem față la 2 valuri concomitente: să ținem pasul cu publicul țintă și comportamentul publicului țintă în relație cu tehnologia ȘI să ne adaptăm la multitudinea de platforme și software-uri de automatizări de marketing care ne pot crește productivitatea și rezultatele campaniilor de marketing online.”

 

Patricia Bertea (Managing Partner & Co-fondator Brandweb și CozoApp)

„Inovatia in marketing a devenit din ce in ce mai necesara odata cu dezvoltarea domeniul de Digital. Ceea ce vedem azi in Romania este o tentativa discreta de a ne adapta la trendurile occidentale in materie de adoptarea tehnologiei si utilizarea acesteia in activitati de marketing. Da, Artificial Intelligence este noul trend. Da, Artificial Intelligence poate rezolva mult mai rapid si cu costuri mult mai mici, situatii legate de automatizarea proceselor, rapoarte, analize si altele. Dar Artificial Intelligence nu ar putea totusi sa inlocuiasca omul de marketing, cel care are experienta si o viziune completa, cel care pe baza informatiilor extrase prin AI, gaseste strategia cea mai potrivita pentru indeplinirea obiectivelor de marketing.”

 

Mihai Vinatoru (Managing Partner & Head of SEO @ DWF)

„Ma bucur ca o conferinta de digital marketing are curajul sa abordeze o tema atat de actuala si de tehnica in acelasi timp (inteligenta artificiala). La nivel SEO ne ‚confruntam’ de ceva timp cu algoritmii Google de inteligenta artificiala, care fac mult mai dificila activitatea de optimizare a site-urilor. Aceste provocari ‚imping’ insa industria catre inovatie, motiv pentru care este important sa discutam despre ele si sa le intelegem.”

 

Cristian Ignat  (Chief Canopyst Canopy)

“Cred că în următorii 2-3 ani orice companie va avea un asistent digital care să ajute cu task-urile simple, repetitive. Acești asistenți digitali, numiți și roboți software, cresc entuziasmul și productivitatea colegilor deoarece se vor putea concentra pe analiza și interpretarea datelor, strategie, creativitate, relația cu clienții. Imaginează-ți că de mâine muți către acești roboți toate task-urile plictisitoare și care nu aduc valoare unei persoane (deoarece de multe ori e doar copy / paste, mutat date dintr-o parte in alta). Acești roboți pot ajuta în marketing, contabilitate, financiar precum și în alte domenii în care avem task-uri de rutină.”

 

Andreea Moisa (Managing Director & Fondator Beans United)

“Automatizarea actiunilor de marketing a fost un prim pas spre o comunicare personalizata. Pe masura ce se dezvolta capacitatea de a interpreta si a invata din datele colectate, marketerii vor putea sa treaca de la presupuneri si ipoteze la campanii inteligente.”

 

Iulian Ghisoiu (General Manager TargetWeb)

“Inteligenta artificiala a devenit parte din viata noastra, a tuturor, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Multi dintre noi avem un ‚asistent personal’ in masina, in telefon sau acasa, iar tendinta este de perfectionare a masinariilor pentru a ne face viata mai usoara prin intermediul Inteligentei Artificiale. Pana in 2022 peste 50 % dintre cautarile pe mobile la nivel mondial vor fi realizate prin cautare vocala, care este o forma de Inteligenta Artificiala. Deja generatiile tinere folosesc frecvent aceasta tehnologie. Adaptarea business-urilor online pentru aceste schimbari este vitala pentru ca am trecut din epoca mobile-first direct in epoca AI-first.”

 

Alexandru Jijian  (SAP Customer Experience Solution Engineering, SAP Central and Eastern Europe)

“Dupa 15 ani de proiecte digitale, atat cu clienti foarte mari cat si cu start-up-uri, atat in Romania cat si in alte parti ale regiunii, vad acum mai mult ca oricand, mai ales ca suntem inainte de imbarcare pe valul inovativ AI, ca oamenii raman si vor ramane mult timp, esentiali in strategia noastra de a oferi servicii customer-centric, omni-channel. Cheia succesului este in a mentine echilibrul intre viziune, strategie si agilitate in executie… intr-o piata care afla ca vrea ceva nou aproape in fiecare zi.”

 

Doina Vilceanu (Business Development Manager Content Speed)

“Marketingul este imbinarea perfecta intre intuitie si analiza. Trebuie sa ‚simti’ piata, insa cifrele concrete stau la baza oricarei decizii de business. Odata cu era digitala, marketingul a devenit cu adevarat cuantificabil. Avem atat de multe intrumente cu ajutorul carora putem masura orice, important e sa poti ‚naviga’ prin aceasta multitudine covarsitoare de informatii si sa extragi esenta si concluziile relevante.”

 

Ioana Frincu (Chief Operations Officer la Under Development Office)

“Lucrand inca din facultate in domeniul Big Data si Machine Learning in cadrul a 2 companii am vazut o trecere naturala catre Blockchain, lucru care a dus la urmatorul nivel dragostea pe care o am pentru date si felul in care acestea evolueaza. Cred ca asa am gasit si cel mai bun loc in care sa evoluez si sa ajut companii sa isi construiasca concepte si solutii folosind informatiile pe care le au, impreuna cu tehnologii inovative.”

 

Horia Neagu (Owner & Digital Marketing Consultant la Napoleon.Digital)

“A existat o vreme cand masinariile capabile de gandire independenta se gaseau exclusiv intre paginile cartilor de fictiune. De la Talos, strajerul de bronz din antichitate si monstrul lui Frankenstein, pana la legile roboticii lui Asimov si franciza ‚Terminator’, inteligenta artificiala tinea strict de domeniul imaginatiei. Astazi ‚masinile inteligente’ se gasesc printre noi, se integreaza tot mai mult in viata noastra de zi cu zi, deseori chiar fara ca noi sa realizam. Cand traducem un text cu Google Translate, ii hranim sistemul de ‚traducere neurala’, care incearca sa ‚inteleaga’ vorbirea umana si sa adapteze traducerea in functie de context. Incepand cu anul acesta, Gmail incearca sa descopere email-urile al caror continut indica urgenta, pentru a-i aminti utilizatorului sa raspunda. Aproape 400.000 romani folosesc activ Instagram. Nu toti stiu, insa, ca reteaua analizeaza emoji-urile folosite pentru a intelege sentimentele din spatele textului ori ca Instagram studiaza relatia dintre imagini si hashtags, in incercarea de a plasa utilizatorul intr-o categorie demografica utila pentru marketing. Peste 250.000 romani folosesc Uber, multi considerand ca, spre deosebire de multi taximetristi, aplicatia nu ‚se uita la om’ cand face pretul unei curse. Probabil multi ar fi surprinsi sa afle ca, de fapt, Uber studiaza istoricul curselor trecute pentru a estima valoarea pe care fiecare pasager este dispus sa o plateasca, manipuland suma finala la nivel individual. Google, Amazon, Facebook, Instagram, Apple, Uber… De fiecare data cand folosim o aplicatie pe telefon sau vizitam un site in browser, contribuim la procesul de ‚invatare’ al unui robot. Fiecare dintre noi este, de fapt, un ‚profesor’ care le preda robotilor materia ‚gandire umana’. Putem doar sa speram ca ne vom dovedi profesori responsabili.”