VIDEO MARKETING INSEAMNA OARE VIITORUL CONTENT MARKETING?

In ultimii 10 ani ”peisajul” din mediul digital s-a transformat semnificativ. Oamenii au iesit aproape complet din etapa desktop sau laptop pentru browsing-ul pe internet. Astazi nu ne dezlipim de telefoanele noastre smart sau de tablete. Si, privind acest trend crescator de consumatori vesnic conectati la internet, putem spune ca granitele digitalului, in ceea ce priveste interactiunea cu userul, ne indeamna sa exploram cat mai multe modalitati inovative de a capta atentia. Asadar, toate premisele marketerilor arata ca pana in 2019 reclamele video (Video Ads/Video Marketing) vor acapara 80% din tot ce inseamna web traffic in acest moment.

Stiai ca brandurile investesc din ce in ce mai mult in Video Ads pentru dispozitivele mobile?
Conform unui studiu realizat recent de HubSpot, statisticile indica faptul ca 80% dintre utilizatorii de internet isi amintesc o reclama video vazuta in ultima luna, in mediul virtual. Marketingul devine din ce in ce mai vizual odata cu trendul de online video content, lansat de anumite branduri. Si e relativ simpla logica din spatele acestui trend: consumatorii care isi amintesc un Video Add, isi amintesc de obicei si brandul care a realizat acea reclama video. Daca tin minte brandul, au si mai multe sanse sa cumpere, asadar putem spune ca acest nou tip de continut video influenteaza considerabil vanzarile. Unde mai pui ca Video Add-ul care ”ramane pe retina” se bucura si de share, deci are potential de viral. Iar de la viralitate si pana la love-brand nu mai e decat un pas. Esti dispus/a sa-l faci?

Video marketing-ul te poate ajuta sa-ti imbunatatesti SEO-ul pentru propriul website!

Revista Forbes vorbeste despre faptul ca 65% dintre persoanele cu putere de decizie viziteaza website-ul unui marketer in urma vizualizarii unui Video Add. E limpede ca un Video Add de brand care este bine facut si livreaza continut de calitate poate sa iti imbunatateasca rata de SEO prin simplul fapt ca ajuta utilizatorii sa ajunga mai repede pe site-ul tau. Ulterior vizualizarii Video Add-ului, poti sa-i convertesti in clienti, deci iti creste rata de conversie direct in site. HubSpot sustine ca 39% dintre factorii de decizie din mediul B2B contacteaza marketerul dupa vizualizarea unui Video de promovare al brandului.

Video Ads – trei motive pentru care trebuie sa incepi sa le folosesti si tu:

1 – Sunt responsive pe orice fel de device! Stii deja ca unul dintre cele mai galopante trenduri in online este responsive design-ul. Asta presupune sa adaptezi design-ul paginii promovate in functie de device-ul folosit de user. Cand vorbim despre Video Marketing avem avantajul ca reclamele video pot fi vizualizate cu usurinta pe orice tip de device, de la desktop si pana la mobil. Nu trebuie sa optimizezi nimic in functie de device.
2 – Poti avea un mesaj mai puternic! Cu cat ii dai consumatorului mai multe informatii, cu atat mai bine. Video marketingul te ajuta sa te exprimi nu doar vizual, ci si auditiv. Nu iti bati capul daca userul va fi impresionat doar de design sau daca citeste mesajul in intregime. In Video Ads te vede, te aude, te citeste – deci, te tine minte!
3 – Mesajul tau poate deveni viral! Este estimat ca 92% dintre consumatorii de video ads pe mobil trimit mai departe filmuletul vizionat. De asemenea, se stie deja ca peste 60% dintre utilizatorii constanti de internet au tendinta de a interactiona mai degraba cu un film/video decat cu o postare scrisa.

Cateva statistici incurajatoare referitoare la Video Ads

Toate statisticiile si studiile de caz facute de marile companii de marketing worldwide sustin ca Video Ads-urile aduc un plus de valoare brandurilor care le folosesc. Se pare ca printr-un mesaj video captezi atentia, interactionezi cu userul, ii oferi informatia relevanta si, totusi, nu il agasezi, ci mai degraba ii oferi solutia flexibila care se muleaza pe nevoile lui de consumator. Daca inca nu crezi ca Video marketing-ul este viitorul in materie de comunicare, ar fi bine sa ”talk numbers” … vorba americanului.

Statisticile realizate de marketeri in ultimii ani releva ca:
Content-ul de tip video este estimat sa cucereasca pana in 2019 peste 80% din tot ceea ce apreciem astazi ca fiind webtraffic.
Adaugand un video in campaniile de email marketing poti sa-ti cresti ratele de click-through cu pana la 200-300%.
Filmuletele incluse in landing-pages pot creste rata de conversie a vizitatorilor cu pana la 80%.
90% dintre consumatori au recunoscut ca filmuletele de prezentare le-au fost utile si i-au ajutat sa ia decizia de cumparare.
64% dintre consumatori sunt mai interesati sa cumpere online dupa ce au urmarit un Video Ad
87% dintre marketeri recunosc ca includ Video Content-ul in strategiile lor de marketing online.
Bugetele alocate Video Ads-urilor au depasit cu 35% bugetele alocate oricarui alt tip de promovare online.
59% dintre persoanele cu decizie de cumparare din mediul B2B recunosc ca ar prefera mai degraba sa urmareasca un filmulet de prezentare decat sa citeasca un articol dintr-un blog.

Se apropie cel mai mare eveniment de marketing – inscrie-te la editia a-9-a a Conferintei „Marketing in Direct”

Daca esti dornic/a sa descoperi ultimele trenduri de marketing si comunicare care te pot ajuta sa iti cresti afacerea, alatura-te comunitatii MID. Vei intalni marketeri pasionati cu care vei putea face schimb de idei sau vei afla despre tool-urile pe care concurenta ta le foloseste. Intra acum pe MID si vei gasi si mai multe informatii venite din partea specialistilor despre cum iti poti maximiza comunicarea si vanzarea catre clientii tai, fie ei actuali sau potentiali. In plus, vei face parte dintr-o comunitate efervescenta de specialisti marcomm, deschisa oricand la un schimb reciproc benefic de idei si solutii de marketing. Incepe chiar de azi!
Participa la cea de-a 9a editie a Conferintei “Marketing in Direct” – 28 Sept’17, Clubul Diplomatic Bucuresti! Beneficiaza de reducerea de 25%, platind doar 375 lei + TVA pentru o zi intreaga (cu masa de pranz si coffee breaks incluse); nu uita de pachetul 2+1 GRATIS pentru tine si colegii tai! Oferte valabile pana la 30 Iunie’17!
Ca si la editiile anterioare, pe langa zeci de surprize si tombole cu premii, primesti la plecare un Goodie bag cu produse in valoare de peste 250 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *